Digitale executeur

de digitale executeurDigitale executeur

De computer is niet meer uit ons leven weg te denken en speelt een steeds grotere rol bij de afwikkeling van een nalatenschap. In veel gevallen zijn een inlogcodes en wachtwoorden nodig om toegang te krijgen tot websites of een profiel op Internet. Na overlijden is het bijzonder lastig voor derden om, met name van social media,  gegevens te verwijderen zonder juiste inloggegevens.

Het komt steeds vaker voor dat er financiële zaken (o.a. bank en beleggingen) via de computer worden geregeld, zonder dat er papieren afschriften worden verzonden. Juist dan is het uitermate belangrijk dat er kennis is over de site waar de beleggingen worden gedaan, omdat de tegoeden deel uitmaken van de nalatenschap.

Via Verspoor besteedt in het Nalatenschapsdossier veel aandacht aan inlogcodes en wachtwoorden en stuurt haar cliënten regelmatig een herinnering dat deze items aangepast en/of gecontroleerd dienen te worden.

Soms wil iemand niet dat de nabestaanden toegang krijgen tot bepaalde gegevens die op zijn of haar computer staan. In de meeste gevallen zijn deze gegevens afgeschermd met een eigen wachtwoord in de computer. Een daarvoor aangewezen neutrale derde kan met de juiste inloginformatie dan wel toegang krijgen tot deze beveiligde gegevens.

Via Verspoor kan hiervoor optreden als uw digitale executeur en na uw overlijden discreet uw wensen omtrent bepaalde inhoud op uw computer uitvoeren.

Ook kan Via Verspoor desgewenst uw profiel op social media, zoals bijvoorbeeld Hyves, Facebook of Linkedin wijzigen of verwijderen.