Veel gestelde vragen
Kan ik als particulier toegang krijgen tot de software van het Nalatenschapsdossier©?
Nee, de software is alleen toegankelijk voor licentiehouders.
Hoe weet ik dat mijn gegevens vertrouwelijk worden behandeld?
Via Verspoor® heeft de gegevensverwerking aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens en moet zich houden aan de door hen gestelde regels.
Wat zijn de kosten van het Nalatenschapsdossier©?
De kosten worden per uur berekend en zijn afhankelijk van de hoeveelheid te verwerken gegevens. Een gemiddeld dossier kost tussen de € 800 en € 1200.
Wat is het verschil tussen een testament en het Nalatenschapsdossier©?
Een testament is een document waarin iemand binnen de mogelijkheden van de wet bepaalt hoe zijn of haar nalatenschap zal worden verdeeld, wie de executeur zal zijn en wat diensbevoegdheden zullen zijn. Het Nalatenschapsdossier daarentegen is een registratie van allerlei praktische en administratieve zaken.
Kan Via Verspoor® ook als (digitale) executeur optreden?
Ja, dat kan in bepaalde gevallen.
In welk gebied werkt Via Verspoor®?
Via Verspoor® werkt landelijk.
Hoe gaat boedelbegeleiding in zijn werk?
Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats met familie of andere betrokkenen om te bespreken welke taken Via Verspoor® over zou kunnen nemen. Bij instemming van alle erfgenamen en /of de executeur wordt vervolgens bepaald welke werkzaamheden uitgevoerd of overgenomen zullen gaan worden. Hiervoor is soms een notariële volmacht nodig.
Er zijn meer bedrijven op de markt met soortgelijke dienstverlening; waarom zou ik kiezen voor Via Verspoor®?
Marleen Verspoor heeft als eerste in Nederland haar bedrijf gestart voor boedelbegeleiding en heeft zelf het Nalatenschapsdossier© ontwikkeld en in de markt gezet. Er is dus inmiddels veel ervaring opgebouwd, waarbij persoonlijk contact en maatwerk centraal staan.